Frequently Asked Question

Vad är SSL / https?
Senast uppdaterad ett år sedan

Vad är HTTPS?
HTTPS står för “Hypertext Transfer Protocol Secure” är en säker version av HTTP. Det är ett protokoll för krypterad transport av data för HTTP-protokollet. “S” står för Secure (Säkert). Om URL:en börjar med https:// är det en krypterad anslutning, http:// betyder att kommunikationen med servern skickas i klartext.

image

Vad är SSL?
SSL står för ”Secure Sockets Layer”. SSL fungerar som en nyckel som är kopplat till ett certifikat. SSL är en teknik som används för att undvika att en mellanhand kan spionera på din kommunikation med en server på internet.

Google varnar dina besökare om du inte har SSL på din hemsida
Google har länge arbetat med att skapa en säkrare upplevelse på internet för deras användare. Det senaste steget togs i januari 2017 när Chrome 56, Googles populära webbläsare, kommer märka upp sajter som hämtar upp känslig information, t.ex. lösenord och betalningsuppgifter, utan SSL-certifikat som osäkra. Detta är en del av Googles långsiktiga plan att märka alla sajter utan SSL-certifiering som osäkra.

För att skydda din webbplats med SSL behöver du i stort sett två saker
1. Du behöver en webbserver som stödjer SSL, vilket de flesta populära webbservrar har stöd för i dagsläget. Två sådana exempel är Apache och Microsoft IIS.
2. Ett SSL-certifikat behöver installeras för den webbplats på webbservern som ska SSL-aktiveras. Ett SSL-certifikat är ett typ av pass som kan ge användarna av din webbplats en viss garanti på att din webbplats är vem den utger sig för att vara.

Kontakta oss för att beställa ett SSL-certifikat.

Vänligen vänta!

Vänligen vänta... det tar en sekund!